Birma med korono 2020

Novice
Povej naprej!

Všeč mi je bilo vprašanje. Odgovor? Nasmehnila sem se in pomislila na čudovit današnji dan. Po dobri pripravi, ki so jo birmanci z besedno premišljenim in glasbeno obogatenim sodelovanjem pokazali v času devetdnevnice, smo ob samih 10tkah 10.10. ob 10h praznovali praznik svete birme.

Hladno megleno jutro je toplo objelo birmance z rdečim ogrinjalom. Zažareli so kot močan ogenj, ki je zanetil žarke pričakovanja  v njihovih navdušenih očeh. Mladostna nestrpnost se je združila s potrpežljivim zanosom, ki je grelo srca ponosnih staršev. V umirjenem ritmu korakov so botri spodbudno vodili birmance k oltarju na trgu sv.Roka na prejem zakramenta svete birme.

Pridi Sveti Duh, pridi luč sveta, je navdihujoče s polno energijo prepeval zbor. Modre besede nadškofa Alojzija Cvikla so nagovarjale birmance, da bi s pomočjo Svetega Duha svoje življenje vodili z odprtim srcem, z ljubeznijo in veseljem. Golobi? Na trgu in tudi v cerkvi še nobenega. Kaj pa Sveti Duh? Nas bo naučil moliti in ljubiti iz srca? Nam bo podelil darove, ki nam bodo pomagali, da se bomo znali v življenju modro odločati, kaj je prav? Birmanci so odprtih src čakali in skušali razumeti, kar je zapisano v Svetem pismu: : “Ne skrbite, kako bi se zagovarjali ali kaj bi rekli, kajti Sveti Duh vas bo poučil tisto uro, kaj je treba reči.”

Res smo lahko hvaležni za tak dobrotljiv dan. Dan, ki nam ga je podaril Gospod, kljub zaostrenim koronskim časom. Nanj in na vse darove Svetega Duha pa se bodo naši birmanci lahko spomnili vsakič, ko bo mimo njih poletel golob. Še sreča, da jih je toliko okoli nas. In vsak trenutek bodo vidni sadovi Svetega Duha, saj bodo polni ljubezni, veselja, miru in sreče. In botri in družine in prijatelji jim bomo podpirali še naprej in jim zvesto stali ob strani.

Najlepša hvala Bogu in vsem, ki ste s svojim trudom prispevali, da se je birmanski dan začel in tudi končal s čisto 10tko.

 

Na TEJ povezavi lahko prisluhnete zvočnemu posnetku slovesnosti svete birme.


Besedilo: Petra Verlič

Foto, zvočni posnetek in obdelava videa po FB: Tomaž Celarec

Prejšnji prispevek
Izredno pismo slovenskih škofov: Povabilo duhovnikom in vernikom za spoštovanje ukrepov
Naslednji prispevek
Zahvala za 70 let duhovništva p. Vladimirja Kosa