ANIMATORJI NA PRIPRAVLJALNEM VIKENDU

Novice
Povej naprej!

Vikend med 20. in 22. julijem smo animatorji letošnjega oratorija izkoristili za podrobno pripravo na poletni teden v Dravljah. Petek smo posvetili duhovni pripravi, ki jo je za nas pripravil in vodil p. Ivan. Tako smo lahko lažje delali, saj smo bili polni duhovne moči in energije. Petkov večer pa je minilv  sproščenem vzdušju – voditelji smo za animatorje pripravili prav posebno igro z naslovom Vsi za enega, eden za vse. Sestavljena je bila po konceptu televizijske oddaje Moja Slovenija. Tako so tudi mlajši animatorji lahko spoznali, kaj vse počnemo na oratoriju, kje smo v teh letih že bili, vsi pa smo prav gotovo slišali veliko novega o zgodovini oratorija.

V soboto pa smo začeli “za res”. Posamezno in v skupini smo pripravljali kateheze za otroke, se dogovorili o organizaciji iger in delavnice ter se naučili letošnjo zelo zanimivo himno. Vsekakor pa smo imeli tudi dovolj prostega časa, ki smo ga izkoristili za sprehode, pogovore, družabne ali športne igre in počitek. Večer je minil predvsem v znamenju nogometa, kjer so prav tako dobro kot fantje sodelovale tudi punce.

V nedeljo zjutraj smo popestrili bogoslužje pri župnijski sveti maši ob 10.00. Sodelovali smo s petjem. Preostanek časa pred kosilom (piknikom) pa smo izkoristili za pogovor o pravilih med nami animatorji in na oratoriju ter za refleksijo celotnega vikenda. Na koncu smo vse še lepo pospravili in si zasluženo privoščili piknik v veselem vzdušju.

 

Tako smo zelo dobro izkoristili en pripravljalni vikend, kjer smo veliko naredili, se dogovorili pomembne stvari in predvsem se spoznali med seboj, da bomo lahko na oratoriju kar se da dobro sodelovali.

 

Sedaj pa samo še čakamo, da pride težko pričakovani dan, 13. avgust, ko bomo pričeli z našim oratorijem z naslovom Noe, Noe, na pomoč!

 

 

Napisala: Tjaša Medved

Foto: Štefan Rajšp, Tjaša Medved in ostali animatorji

 

Prejšnji prispevek
DUHOVNO POLETJE (TRETJI TEDEN)
Naslednji prispevek
DUHOVNO POLETJE (ČETRTI TEDEN)