2. pripravljalni vikend letošnjih birmancev

Novice
Povej naprej!

Draveljski veroučenci 8. razreda, ki bodo 12. maja prejeli zakrament sv. birme, so bili v aprilu na pripravljalnem vikend v Strunjanu. Priprave so v potekele v dveh terminih. Prvi vikend je bil 5.–8. aprila, drugi vikend bo 20.–22. aprila.

Birmance, njihove družine ter voditelje vikendov, animatorje in katehista, priporočamo v molitev. 

Poročilo drugega vikend v besedi in slikah:

Birmanski vikend v Strunjanu (od 20. do 22. aprila 2018) je bil za vse zelo zabaven, vreme je bilo super, hrana odlična in animatorji so poskrbeli za zabavo. Imeli smo veliko aktivnosti; orientacijo, pletenje zapestnic, kviz in nastope, kjer je vsak pokazal svoj talent. Najbolj smo hvaležni za animatorje, ker so nam pripravili super program, nam pomagali in nas vedno nasmejali.

Manca Kavčnik in Ana Erznožnik

 

Birmanski vikend je bil zelo v redu, najboljši. Na vikendu je bilo veliko smeha, zelo dobra hrana, animatorji so bili najboljši, nasmejal naš je Simonov nalezljiv smeh. Ves vikend se mi je zdel odličen.

Marjeta Babnik

 

Petek:

Vožnja je bila naporna. Ko smo prispeli do Strunjana, so nas prijazno sprejeli animatorji in nam pripravili večerjo (»šmorn«). Po večerji smo se razpakirali in začeli igrati namizni nogomet do večera. Med tem smo delali plakate in imeli poligon Svetega Duha. Poligon je bil kar malo strašen, saj smo imeli zavezane oči in nas je na koncu poligona čakala posoda s vodo. Na srečo jaz nisem stopil vanjo. Nato smo nadaljevali z namiznim nogometom.

Matej Vukina

Prva stvar, ki sem jo opazil (po prihodu v Strunjan, na vikendu 1. skupine), je bil življenjepis svetega Frančiška Asiškega. Ko sem prebral prvi del in se vprašal, kje je drugi del, sem se odpravil v zgornje nadstropje proti sobam. Ker je bila tista na desni bolj ali manj prazna, sem po naravnem nagonu izbral to in v njej tudi ostal. Nato sem opazil, da je sonce na drugi strani hiše kot prej, ko sem ga gledal iz jedilnice, tj. spodnjega nadstropja, vendar sem stvar raziskal in ugotovil, da imam slab občutek za orientacijo in da je sonce v obeh nadstropjih na isti strani. Nato sem si z nekaj truda pripravil posteljo (rjuha je res nemogoča reč) in se odpravil nazaj dol. Na večerjo, se mi zdi. Ki je bila, mimogrede povedano, izvrstna.

Matevž Demšar

 

Sobota:

V soboto zjutraj smo zelo zgodaj vstali (ob 7.30) in imeli jutranjo telovadbo, kjer smo tekli do križa in se pri križu razgibali. Nato smo prebrali odlomek iz Svetega pisma in zmolili. Vrnili smo se nazaj in imeli zajtrk. Po zajtrku nam je animatorka Katja predstavila krščanske simbole. Ko se je to končalo, pa smo šli na orientacijo, kjer smo imeli štiri postaje in zelo veliko hodili. Na vsaki postaji sta bila dva animatorja, ki sta nam predstavila vseh sedem zakramentov. Po napornem dopoldnevu smo bili seveda sestradani, zato smo se vrnili in imeli odlično kosilo (juha, makaroni z omako – njam!).

Lana Larisa Uhan Bilčan

Po kosilu smo imeli prosti čas, animatorji in fantje so igrali nogomet, pri katerem so animatorji zmagali 6:7. Medtem ko so fantje igrali, smo si dekleta delale kitke in drede in ob tem zelo uživale. Ko smo končali z nogometom, smo odšli na ploščad, kjer nam je s. Iva razlagala vse o birmi, kar moramo vedeti; takrat je bilo važno, da smo sodelovali in razmišljali. Potem smo odšli na večerjo in smo jedli čevapčiče in ostalo meso na žaru, razveselili so nas še z sladoledom. Ta del dneva mi je bil všeč. Vikend je bil dober, zabaven in lep. Imeli smo se dobro.

Mia Gregorinčič

Po krasni večerji v soboto zvečer smo imeli zabavni večer. Imeli smo kviz – male sive celice, pri katerem smo pokazali svoje znanje. Nato smo se zelo nasmejali pri šovu, na katerem smo predstavili svoje talente. Na koncu smo se odpravili še v cerkev in imeli večerno molitev pred najsvetejšim – adoracijo. Ta večer smo se imeli res super.

Tjaša Železen

Nedelja:

Nedeljsko jutro smo začeli s telovadbo. Po telovadbi smo imeli zajtrk, nato pa smo še počistili sobe in imeli priprave za sveto mašo. Sledila je sveta maša, pri kateri smo predstavili naše skupine evangelistov. Po končani sveti maši smo se s starši premaknili v Frančiškanski dom in skupaj pojedli kosilo, ki so s seboj prinesli vsi starši.

Gala Klobasa

Prejšnji prispevek
Odrešilna pot – nova knjiga Založbe Dravlje
Naslednji prispevek
Srečanje župljanov dobre volje