V župniji so razvite mnoge dejavnosti in skupine, v katere se lahko vključiš in postaneš aktiven član župnijskega občestva. Možnosti so različne glede na tvoje talente in poklicanost. Lahko sodeluješ kot:


Pevec

V župniji je kar nekaj pevskih zborov, sestavljenih iz ljudi različnih starostnih skupin: Mala jata je zbor, namenjen otrokom v osnovni šoli, Mladinski zbor za srednješolce in študente, Mešani pevski zbor za zaposlene in vse ostale. Poleg tega obstajata še dve glasbeni skupini: Stopinje, ki je sestavljena iz mlajših zakoncev, mladinski pevski zbor ter Nov Dih, ki je manjša zaključena zasedba, sestavljena večinoma iz študentov. Zbori se pri petju menjajo, tako da nihče ne poje vsak teden.

 

Ministrant

Fantje se lahko vključite med ministrante, ki se srečujejo ob sobotah dopoldne (poleg strežbe pri sv. maši in ostalih zakramentih). Razpon je precej velik; od 3. razreda osnovne šole do že zaposlenih po študiju. Razdeljeni so v dve skupini (starejšo in mlajšo), od katerih ima vsaka svoje animatorje.


Animator

Lahko se pridružiš skupini animatorjev, ki organizira poletni oratorij za otroke, pomaga pri pripravi na prvo sveto obhajilo, birmo ter organizira razne druge akcije. Animatorji so večinoma srednješolci ter študenti.

Jasličar

Od septembra do februarja, v predbožičnem in božičnem času se srečuje skupina jasličarjev, ki vsako leto napravi v cerkvi čudovite tematske jaslice (vsako leto sledi druga tema). Večinoma so to starejši dijaki, študenti ter tudi že zaposleni. Lahko se jim pridružiš v ustvarjalnem delu.

 

Član mladinske skupine

V župniji je tudi nekaj mladinskih skupin, ki se jim lahko pridružiš. Prva mladinska (9. razred in 1. letnik) ob ponedeljkih ob 20.00 in mladinska ob sredah ob 20.00. Prva študentska se srečuje ob torkih ob 20.00 in druga ob četrtkih ob 20.00.

 

Skavt

V župniji se srečujejo tudi skavti stega Lj 3, ki vsako leto jeseni sprejemajo nove člane. Pri skavtih je običajno vrsta za vstop, zato je včasih treba počakati leto ali dve.

 

Član biblične skupine

Biblična skupina se srečuje ob vsak 2. in 4. ponedeljek ob 19.45 v župnišču. Skupina skupaj bere Sveto pismo in je deležna razlage p. Miota Kekića.

 

Član molitvene skupine Prenova v Duhu

Karizmatična molitvena skupina Prenova v Duhu se srečuje vsako sredo ob 20.uri.

 

Animator pri skupini Vera in luč

Vera in luč je skupina, ki se srečuje enkrat na mesec in vključuje otroke ter odrasle z motnjami v duševnem razvoju. Pri tej skupini se je mogoče naučiti iskrenosti ter preprostosti do sebe in do drugih.

 

Član zakonske skupine

Zakonci se zbirajo v skupinah (4-6 parov), kjer si s podelitvijo svojega življenja, v katerega spuščajo božjo besedo, skušajo pomagati in hkrati ustvarjati krščansko skupnost. V skupino se ni mogoče vključiti v času ko že deluje, zato je treba počakati, da se formira nova. Če je več interesentov hkrati, to že lahko pomeni začetek nove skupine.

Čistilec cerkve

V župniji se pri čiščenju cerkve izmenjujejo štiri skupine. Lahko se vključite v katero izmed njih. Čiščenje poteka ob četrtkih ali petkih.

Pomočnik pri različnih praktičnih opravilih

Velikokrat je potrebno v župniji postoriti tudi kaj drugega praktičnega; še posebej v cerkvi in okrog nje. Za primer lahko navedemo čiščenje snega pozimi ter listja jeseni, pometanje prostorov, čiščenje stekel na cerkvi, pomoč na vrtu, nasploh pomoč pri urejanju okolice, gradbeni posegi. V ekipi je že nekaj ljudi, ki te bodo zelo veseli, če se jim pridružiš.

 

Bralec božje besede

Za branje božje besede v nedeljo pri mašah ob 8.30, 10.00 in 11.30 so narejeni razporedi bralcev.

Pri ostalih mašah se sproti poišče bralce.

 

Sodelavec župnijske karitas

Večinoma so pri karitasu upokojenci in to starejši, ki bi z veseljem medse sprejeli kakšno pomladitev s svežimi idejami in močmi.


Za sodelovanje pri kateri koli dejavnosti se lahko obrnete na g. župnika ali koga od kaplanov, ki se bodo pogovorili z vami ter vam dali kontakt ustrezne odgovorne osebe v posamezni skupini. Glede informacij, kaj delajo skupine, lahko pobrskate tudi po tej spletni strani. Veseli vas bomo, če ste se nam pripravljeni pridružiti. Vsaka pomoč je zastonjska in je ne plačujemo. Pomeni prispevek h krščanski skupnosti.