V začetku devetdesetih let je v Dravljah deloval en sam mladinski zbor. Pa se je pričelo dogajati, in to vedno pogosteje, da nekatere pevke in pevci po pevskih vajah niso šli domov, temveč so še malo posedeli in prepevali črnske duhovne pesmi. Naučili so se dovolj pesmi, da so jih imeli za celotno mašo in še za koncert povrh.

Poiskali so si ime, Stopinje in postali svoj pevski zbor.

V dvajsetih letih je zbor prepel že veliko črnskih duhovnih pesmih, hitro mu je zadišala tudi renesansa in kmalu še novejša klasična zborovska glasba, še manj se je branil slovenskih ljudskih pesmi in popevk.
Zgrabi pa tudi drugo, kar pride mimo, od starih protestantskih pesmi do taizejskih napevov.
Z Janezom Briškim, kitaristom in skladateljem, »očetom« mladinskega petja v Dravljah, je posnel zgoščenko njegovih liturgičnih in duhovnih pesmi
»Pesem ti pojem«.
Leta 1997 je s povabljenimi pevci in glasbeniki, v režiji Gregorja Čušina pripravil slovensko izvedbo muzikala A. L. Webbra:Jezus Kristus Superstar. Prevode in glasbeno priredbo Webrovih pesmi so pripravili člani zbora sami. Večkrat izvedeni pasijon je draveljsko cerkev vedno napolnil do zadnjega kotička in bil pospremljen tudi z odmevi v medijih.

Zbor že od začetka vodi Marjeta Raztresen: marjeta.raztresen@guest.arnes.si
Vaje imamo ob nedeljah zvečer, ob 20.00 v dvorani.
Trenutno pa le občasno sodelujemo pri bogoslužju v Dravljah.
Razlog je kar se da naraven: ob odraslih stopinjah se pojavlja vse več malih stopinjic…