Priložnost - Odpoved - Skupnost - Transformacija in služenje

POST 2021

MPZ - Mladinski pevski zbor

Dekliški pevski zbor je začel delovati pred dvema letoma, ko so nas pri pevskem delu zapustili fantje, prav tako smo s takratno dirigentko odšli vsak svojo pot. Naša želja je bila začeti z novo, mlajšo zasedbo in novo zborovodkinjo. Tako smo z veliko volje in optimizma začeli našo pot.


Zborček trenutno sestavljajo srednješolska dekleta, a tu in tam se najde tudi kakšna osnovnošolka in študentka. Seznam pesmi se od vaje do vaje povečuje. Vsako leto jeseni gremo tudi na pevski vikend, na katerem se intenzivno pripravljamo na vse bodoče podvige. K dobri volji in veselju do petja svoje prispeva mladostniška razigranost, ki nemalokrat ponagaja zbranosti na vajah in preizkuša Katjušino potrpežljivost. 


Ne smemo pozabiti na inštrumentaliste, ki se jim ob tej priložnosti lahko zahvalimo za ves čas, ki si ga vzamejo in tako naše petje še polepšajo.


Ob nedeljah zvečer so še vedno dobrodošla vsa dekleta, posebno pa fantje, ki se radi družijo in zabavajo ob petju, ter nam tako dajejo novih pevskih moči.

 

(Nedelja pri nas št. 07)

© 2021 Župnija Ljubljana Dravlje. Vse pravice pridržane. O avtorjih.