»Janezu niste verjeli, cestninarji in vlačuge pa so mu verjeli.«

(Mt 21,32)

Zakonska skupina - Ta stari

Naša zakonska skupina je nastala v adventnem času leta 1984 na pobudo p. Cvikla, ki je bil tudi naš prvi duhovni voditelj. Polovica nas je bilo znancev od prej. Ob ustanovitvi nas je bilo šest parov z daljšim zakonskim stažem. V obdobju treh let sta se nam pridružila še dva.


Skoraj vsi pari smo priseljeni v Dravlje v času blokovske gradnje v začetku osemdesetih let. Takrat smo že vsi imeli otroke, večinoma po tri ali štiri, po začetku delovanja pa smo imeli le še dva krsta. Sedaj je naših vnukov že več kot naših otrok.


Po p. Lojzetu Cviklu je vodstvo prevzel p. Beno Lavrih. On je znal skupino najbolje animirati tako na delovnem mestu kot tudi na duhovnem področju in bi ga vsekakor želeli nazaj. Prizadevno je z nami sodeloval p. Miran Žvanut do odhoda na študij (2010), zdaj pa je naš duhovni voditelj p. Ivan Bresciani.


Člani skupine že ves čas sodelujemo pri delu v župniji. Delujemo v pevskem zboru, pri branju beril, v župnijskem pastoralnem svetu, pri čiščenju in tehničnem vzdrževanju cerkve Kristusovega učlovečenja, pri postavljanju božičnih dreves in božjega groba, pri organizaciji in izvedbi Rokovega sejma in pri pripravi drugih praznikov in dogodkov v župnijskem občestvu. Med nami sta dva prizadevna cerkvena ključarja, orglarka, katehistinja. Enkrat mesečno se srečujemo pri verouku. Teme pripravljamo sami, večinoma v duhu časa in o bolj ali manj perečih temah se nam pridružijo tudi naši otroci. Skupaj nas je okoli 100. Veseli nas, da so tudi naši otroci začutili smisel v takem druženju in se vključili v sebi ustrezne zakonske skupine. Tako Božji duh deluje naprej.


Verjamemo, da bodo prizadevanja naše skupine lahko še dolgo služila v dobro župnijskemu občestvu, naše druženja pa v veselje nam samim.


© 2023 Župnija Ljubljana Dravlje. Vse pravice pridržane. O avtorjih.