Priložnost - Odpoved - Skupnost - Transformacija in služenje

POST 2021

Zakonska skupina

Začetki srečavanj naše zakonske skupine segajo v poletje 2004, ko je en par izrazil željo, da bi se zakonci srečevali ter povabil poznane zakonce v novo nastajajočo skupino z željo, da duhovno ne zaspimo in naredimo nekaj za rast zakona. Jeseni tega leta, ko je v Dravlje prišel še p. Ivan Bresciani, ki smo ga že na novi maši prosili za spremstvo, smo začeli s srečanji.


V skupini smo ves čas štirje pari, večina članov smo tudi člani zbora Stopinje. Že od začetka nas spremlja p. Ivan Bresciani, v času njegove odsotnosti pa je bil z nami p. Miran Žvanut.


Srečujemo se enkrat mesečno, vsakič pri drugem paru, ki pripravi temo in pogostitev. »Tema« se začne že pred srečanjem – z odlomkom božje besede in smernicami o pogovoru, ki ga gostujoči par pošlje po elektronski poti parom že pred srečanjem, da se lahko nanj že prej pripravimo. Začnemo z molitvijo in nadaljujemo s temo. Teme so aktualne iz naših življenj – vezane na odnos med zakoncema, starševstvo, duhovnimi in vsakodnevnimi dimenzijami naših življenj.


Zadnja leta so pogosto so z nami naši najmlajši, pred tem smo se srečevali sami.


Ena izmed dragocenosti naših srečanj je tudi v tem, da smo povezani tudi v vsakdanjem življenju in se pogosto odpravimo skupaj z otroki na izlet. Kadar kdo potrebuje dodatni par rok ali specifično znanje nekoga, si priskočimo tudi na pomoč. Skupaj smo praznovali in še praznujemo za nas pomembne dogodke - krst, obhajilo, birmo, rojstne dneve otrok, obletnico poroke in ne nazadnje vstop v novo leto. Posebne in dragocene so tudi maše, ki jih imamo običajno poleti na skupnem izletu, nekajkrat pa tudi na domu zakoncev.


V teh letih smo doživeli skupaj veliko lepega, se skupaj smejali, delili radosti in bolečine. Naša življenja so bogatejša tudi zaradi naših druženj.

 

© 2021 Župnija Ljubljana Dravlje. Vse pravice pridržane. O avtorjih.