Janez Krstnik se je ozrl na Jezusa, ki je šel mimo, in rekel: »Glej, Božje Jagnje!«

(Jn 1,35-36)

Skavti

V oktobru smo skavti stega Ljubljana 3 začeli z rednimi srečanji, v katere so nas uvedli prehodi, o katerih je bilo nekaj besed rečenih v  Nedelji pri nas št.7. Tu pa bi se na kratko predstavili, da veste, kdo smo, da se srečujemo v Dravljah in da smo aktivni.

 

Naš steg, ki se imenuje Ljubljana 3, je eden izmed najstarejših in najprepoznavnejših stegov v Sloveniji, povezan pa je s samimi začetki Zveze slovenskih katoliških skavtov in skavtinj (ZSKSS), ki segajo v leto 1990/91. Trenutno je tudi eden izmed večjih stegov, saj ima okrog 100 članov (25 volčičev, 50 izvidnikov, 20 popotnikov, 10 voditeljev). Deluje na precej velikem področju SZ Ljubljane z okolico. Voditelji precej sodelujejo tudi na državni ravni (imeli smo načelnika ZSKSS, načelnika Ljubljanske regije, pa tudi precej vodij tropov-npr. za usposabljanje voditeljev,...).

 

Poleg rednih vsakotedenskih srečanj vsako leto organiziramo skupne obljube, tabore, izlete v naravo, razne dobrodelne akcije (pomoč ljudem), akcijo Luč miru iz Betlehema ter ekološke akcije (zbiranje papirja). V župniji Dravlje sodelujemo pri miklavževanju, čistilnih akcijah (sneg, prostori) ter pri velikonočni procesiji z nošenjem velikega bandera. Prizadevamo si, da bi bilo naše sodelovanje z župnijo še boljše kot do sedaj.

 

 

(Nedelja pri nas št. 08)

© 2021 Župnija Ljubljana Dravlje. Vse pravice pridržane. O avtorjih.