• novice
  • oratorij 2012 - 2. dan

»Bodite torej budni, ker ne veste, kdaj se vrne hišni gospodar.«

(Mr 13,35)

ORATORIJ 2012 - 2. dan

2. dan oratorija je minilv znamenju izleta v Živalski park Rožman v Horjulu.


ORATORIJ 2012 - 2. dan

V torek, 14. 8. 2012, smo se oratorijci in animatorji z dvema avtobusoma odpravili v Vrzdenc pri Horjulu, kjer ima družina Rožman manjši živalski vrt. Razdelili smo se v dve skupini, lastnik pa nas je popeljal okrog po vrtu in nam povedal veliko zanimivega o živalih, ki jih imamo. Lahko smo tudi pobožali kamelo in lamo ter šli v ogrado h kozam. Videli smo, kako se nekatere živali hranijo, oglašajo in premikajo. Vse pa je najbolj navdušil veliki rjavi medved, ki je v celem živalskem vrtu tudi nabolj nevarna žival - tudi lastnik se mu ne približa, saj lahko svojo veliko šapo stegne iz ograde in ga močno udari.

Ko si je ena skupina ogledovala vrt, je druga skupina na travniku imela kateheze po starostnih skupinah in malico. Na koncu smo vsi imeli še kosilo iz nahrbtnika in se potem odpravili proti izviru reke Ljubljanice v Močilnik pri Vrhniki.

Tam smo animatorji po delčku reke spuščali ladjice, ki so jih otroci izdelali na ustvarjalni delavnici že včeraj. Skupaj smo zapeli še nekaj pesmi in počasi odšli nazaj proti avtobusu, ki nas je popeljal nazaj proti Dravljam.

 

 

Anketa o zadovoljstvu na letošnjem oratoriju se nahaja na tej povezavi. Hvala!

 

FOTO: Štefan RAJŠPGalerija slik

© 2023 Župnija Ljubljana Dravlje. Vse pravice pridržane. O avtorjih.