• novice
  • 2. oratorijski dan 2014

Sveti Rok - prosi za nas!

2. ORATORIJSKI DAN 2014

Med 18. in 23. avgustom pri nas poteka živahen, pester in zanimiv oratorijski program.


2. ORATORIJSKI DAN 2014

Današnji dan se je začel nekoliko zgodneje kot prejšnji, saj smo nekaj minut pred 9. uro že krenili proti slovenski obali. S tremi avtobusi in enim avtom smo se pripeljali do Portoroža, kjer nas je že čakal kapitan s svojo ladjo in posadko. Plovba je potekala dokaj mirno, saj na poti nismo srečali zlobnih gusarjev. Nas pa je zato spremljal moker oblak in nas prijetno umival s kapljicami dežja. To pa seveda ni bila nikakršna ovira za pogumne popotnike, ki so kljub dežju sedeli na zgornjem nadstropju ladje.

Naše plovilo smo zasidrali in se izkrcali v Piranu. V mestu smo obiskali brate minorite na njihovem domu - prečudovitem samostanu - in si ogledali še njihovo cerkev iz 14. stoletja. V cerkvi nas je s. Mateja naučila nadaljevanje molitve papeža Frančiška. Tako smo danes molili za vse, ki nas vodijo v življenju, učitelje, duhovnike, katehete, zdravnike ... Animatorji pa so nam zaigrali odlomek iz življenja Sv. Petra, ko mu je Jezus rekel: "Ti si Peter skala in na to skalo bom sezidal svojo cerkev in peklenska vrata je ne bodo premagala ..."

Pred odhodom domov smo s petjem preizkusili še akustiko samostanskega križnega hodnika, ki je zares osupljiva. Pot domov je bila živahna, popestrena s petjem in različnimi igrami, daleč od zaspane in montone vožnje (v šolo, na primer). 

 

 

BESEDILO: Patricija PETERLIN

FOTO: Patricija PETERLINGalerija slik

© 2022 Župnija Ljubljana Dravlje. Vse pravice pridržane. O avtorjih.