Molitveni namen svetega očeta za julij 2021

Povej naprej!

Molitev darovanja ali posvetitve:
Molivec se vsak dan osebno daruje ali posveti Bogu s svojimi besedami ali z naslednjo molitvijo:
Bog, naš Oče, izročam ti svoj dan.
Izročam ti svoje molitve, misli, besede,
dejanja, radosti in bolečine
skupaj s srcem tvojega Sina Jezusa,
ki se v evharistiji vedno znova podarja
za odrešenje sveta.
Naj bo Sveti Duh, ki je vodil Jezusa,
danes moj vodnik in moja moč,
da bom mogel pričevati za tvojo ljubezen.
Z Marijo, materjo našega Gospoda in Cerkve,
prosim še posebej za namen,
ki ga za ta mesec predlaga Sveti oče.

Splošni molitveni namen: Prijateljski odnosi v družbi
Molímo, da bi v konfliktnih situacijah na družbenem, gospodarskem in političnem področju delovali kot pogumni in navdušeni graditelji dialoga in prijateljstva.

 

Posinodalna apostolska spodbuda Christus vivit (Kristus živi)
Frančišek
25. marec 2019

169. Predlagam mladim, da gredo naprej in dlje od skupin prijateljev ter ustvarjajo »družbeno prijateljstvo, iščejo skupno dobro.
Družbeno sovraštvo uničuje. Tudi družina se uničuje s sovraštvom. Država se uničuje s sovraštvom. Svet se uničuje s sovraštvom. In največje sovraštvo je vojna. In dandanes vidimo, da se svet uničuje z vojnami. Ker niso zmožni sesti skupaj in se pogovoriti . … Bodite zmožni ustvarjati družbeno prijateljstvo.«90 Ni lahko, vedno se je treba čemu odpovedati, treba se je pogajati, a če to počnemo v mislih na dobro vseh, lahko dosežemo veličastno izkušnjo: da pustimo ob strani razlike in se skupaj borimo za nekaj skupnega. Če nam uspe najti skupne točke znotraj mnogih nesoglasij v tem rokodelskem in včasih napornem trudu gradnje mostov, ustvarjanja miru, ki bi bil dober za vse, je to čudež kulture srečanja, ki si jo mladi lahko upajo živeti s strastjo.
183. Dragi mladi, ne dovolite, da vašo mladost uporabljajo za razširjanje plitkega življenja, ki zamenjuje lepoto z videzom. Rajši se učite odkrivati lepoto v delavcu, ki se vrača umazan in neurejen domov, a vesel, da je zaslužil kruh svojim otrokom. Nenavadna lepota je v občestvu družine, zbrane ob mizi, in v kruhu, razdeljenem z velikodušnostjo, čeprav je kosilo na mizi borno. Lepota je v ostareli ženi razpuščenih las, ki vztraja ob bolnem možu in ga neguje preko svojih moči in svojega lastnega zdravja. Lepota je v zvestobi parov, ki se ljubijo v jeseni življenja, čeprav je že minila pomlad zaročne dobe, v starčkih, ki se držijo za roke med sprehodi. Zadaj za videzom ali za modno estetiko je lepota v vsakem moškem in vsaki ženski, ki živi z ljubeznijo svojo osebno poklicanost, v zastonjskem služenju skupnosti, domovini, v velikodušnemu prizadevanju za srečo družine – vsi ti so zavezani napornemu anonimnemu in zastonjskemu delu pri vzpostavitvi družbenega prijateljstva. Najti, pokazati in poudariti to lepoto, ki je podobna Kristusovi lepoti na križu, pomeni postaviti temelje resnični družbeni solidarnosti in kulturi srečanja.

 

PSMM – PAPEŽEV VIDEO

Prejšnji prispevek
Predstavitev nove knjige: Draveljsko berilo
Naslednji prispevek
Vikend za mlade