»Tedaj jim je odprl um, da so doumeli Pisma.«

(Lk 24,45)

Oratorij 2017

Tudi letos bodo draveljskih animatorji pripravili oratorij za otroke.


Oratorij 2017

Dragi otroci, spoštovani starši!

Poletne počitnice so se že skoraj začele in s tem se približuje tudi dolgo pričakovani oratorij. Ta bo letos potekal od ponedeljka, 21. 8., do sobote, 26. 8. 2017, v prostorih župnišča in draveljske cerkve.

Oratorij je namenjen otrokom od 5. do 13. leta starosti.

Naslov vseslovanskega oratorija je letos »DOTIK NEBES«, dogajanje celotnega tedna pa bo povezano z Marijo. Z animatorji že načrtujemo zanimiv in peter program ter upamo, da se nam boste tudi letos pridružili v čim večjem številu.

Tukaj je še nekaj informacij pred prijavo otrok na oratorij:

-Čas: program oratorij poteka med 9. in 16. uro. Zjutraj in popoldne bo tudi možnost varstva.

-Izlet: Tekom oratorija se bomo en dan podali na izlet. Več podrobnosti bo znanih naknadno.

-Prespana noč:  Če nam bo vreme naklonjeno, bomo tudi letos organizirali spanje na oratoriju, in sicer v noči iz četrtka na petek.

-Kosilo: Ker smo do sedaj imeli dobre izkušnje, bomo tudi letos  vse zainteresirane prosili, če nam lahko pomagate pri pripravi toplega obroka za otroke in animatorje.

-Zaključna sv. maša bo v soboto , 26. 8. 2017, v popoldanskih urah.

-Otroci  potrebujejo udobna oblačila za hojo, tek in igre ter veliko dobre volje.

-Prispevek: Pri takem poletnem projektu s približno 100 udeleženci in 30 animatorji je stroškov na otroka za okrog 25 EUR, koliko boste prispevali vi, pa je vaša odločitev; vsakega daru bomo veseli.

-Material: Če boste doma opazili kaj takega, kar ne potrebujete več, nam pa bi prišlo prav (npr. papir, flomastri, barvice, karton, tulci, volna ...), bomo veseli, če to prinesete v župnišče.

-Oratorisjki dan s starši: tako kot lani bomo tudi letos soboto namenili oratorijskemu dnevu. Namenjen bo celi družini - tako otrokom kot tudi staršem. Pripravili bomo igre, katehezo, zaključili pa bomo s sveto mašo in druženjem. Prosimo vas, da na prijavnico zapišete, koliko staršev se bo udeležilo oratorijskega dne.

VEČ INFORMACIJ pa lahko dobite na oratorij.dravlje@gmail.com.

Prijave so možne do 2. 8. na tej povezavi:

prijavnica oratorij 2017

 

 

© 2018 Župnija Ljubljana Dravlje. Vse pravice pridržane. O avtorjih.